3 ошбр просунулася углиб фронту на Харківщині на майже 2 км²

3 ошбр просунулася углиб фронту на Харківщині на майже 2 км²

Унаслідок контратакувальних дій 3-тя окрема штурмова бригада на Харківщині взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже 2 км².

Про це повідомила військова частина в четвер, 22 серпня.

Зазначається, що співідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки.

Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20-ї армії РФ. На дану хвилину цю задачу виконано, — каже командир бригади, полковник Андрій Білецький.

За чотири дні у живій силі ворог втратив три сотні особового складу, а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено.

Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики, — каже Білецький.

Такі штурмові дії відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної арти. Противник намагається повернути втрачене. Але Третя штурмова тримає рубежі, – запевнили в частині.

Раніше військовослужбовці 3-ї окремої штурмової бригади поділились відео свого наступу в Харківській області.

Десь на Харківщині. Перші кадри з наступу у повному розпалі. Деталі згодом. Чекайте хороших новин від Третьої штурмової, – йшлося в описі відео.

Нагадаємо, Україна в Курській області за потреби забезпечить освітній процес дітям

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші" Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші"
Протягом минулої доби, 1 червня в районі окупованих територій та проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next